Comunicate de presă

CONFERINTA DE LANSARE A PROIECTULUI  “FII PUTERNIC PRIN NONVIOLENTA!”

Asociația „Compassion & Care” lansează proiectul „Fii puternic prin nonviolență!” în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc joi, 31 octombrie 2013, ora 12:00, la sediul propriu situat în str. Victoriei, nr. 13, Ploiești.
Proiectul „Fii puternic prin nonviolență!” se va desfășura în perioada 31 octombrie 2013 – 30 mai 2014 și va consta într-o campanie de informare și sensibilizare a tinerilor asupra fenomenului violenței intrafamiliale, o serie de 12 dezbateri  și un concurs de afișe de sensibilizare. Sunt vizați aproximativ 3000 tineri, cu vîrste cuprinse între 14 si 20 de ani, elevi ai Colegiului „Spiru Haret” din Ploiești, Colegiului Tehnic „Gheorghe Lazăr” din Plopeni și Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina. Finanțarea este asigurată de TRANSITION’S GATE, organizație din Statele Unite ale Americii focalizată să sprijine persoanele afectate de violența intrafamilială. Valoarea proiectului este de 17.500 lei, suma fiind alocată în întregime de organizația finanțatoare. Proiectul are în vedere:

  • workshop-uri organizate pentru elevi în timpul orelor de dirigenție prin care aceștia au posibilitatea de a se familiariza cu aspecte specifice fenomenului de violență intrafamilială (definirea violenței intrafamiliale și fazele acesteia, tipuri de abuz și caracteristicile acestora,  comportamente abuzive și suportive, comportamente normale cu potențial abuziv, cum poate fi ajutată o persoană aflată în situație abuzivă astfel încât să se evite revictimizarea acesteia). Pe lîngă acestea, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Prahova vor aduce la cunoștința elevilor statistici și cazuri reale de persoane care au decedat din cauza violenței intrafamiliale în județul Prahova, precum și demersurile legale pe care le poate face o persoană pentru a se proteja și a ieși din situațiile abuzive.
  • dezbateri organizate la sediul Penitenciarului Ploiesti, unde vor participa persoane aflate în detenție datorită infracțiunilor de violență intrafamilială și grupuri de elevi de la liceele partenere. În cadrul acestor dezbateri, discuțiile vor fi axate pe identificarea factoriilor familiali, individuali și contextuali care au fost determinanți pentru săvârșirea infracțiunilor, precum și consecințele comiterii acestor infracțiuni. Mediatorii dezbaterilor vor fi psihologi ai Serviciului Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Ploiești.
  • concurs de afișe de sensibilizare denumit „Alege nonviolența!”, adresat tinerilor de la liceele partenere. Se vor acorda trei premii (premiul I, premiul II, pemiul III), constând în tabletă electronică, aparat foto, stick USB și rucsac, precum și tricouri inscripționate cu sigla Asociației “Compassion & Care”.

Parteneri în acest proiect sunt: Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, respectiv Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității și Poliția Municipiului Câmpina, Autoritatea Națională a Penitenciarelor – Penitenciarul Ploiești, Colegiul „Spiru Haret” din Ploiești, Colegiul Tehnic „Gheorghe Lazăr” din Plopeni și Liceul Tehnologic Energetic Câmpina.

Data: 25.10.2013
Persoană de contact:
Paula Oprea
Telefon: 0788 99965
E-mail:   

 

CONCURSUL SPORTIV  “THE FUN RUN”

În data de 17 iulie, la Ploiești va avea loc concursul sportiv „THE FUN RUN”, organizat de Asociația „Compassion & Care”, împreună cu reprezentanți ai organizației Transition’s Gate din Statele Unite ale Americii și fosta dublă campioană mondială și europeană la gimnastică, Corina Ungureanu, în prezent consilier pe probleme de sport al primarului orasului Ploiesti, Iulian Badescu.
Întrecerea va avea loc pe pista de atletism din Parcul Tineretului, de lângă Sala “Olimpia”, între orele 9:00 – 12:00. Conceput ca o activitate de vacanță pentru persoane cu vârsta peste 15 ani, distractivă și utilă în același timp, concursul se va desfășura pe echipe și va avea următoarele probe: alergare 200 m, aruncare la coș (baschet), săritura în lungime și alergare 600 m.
Inscrierile se fac până pe data de 15 iulie, prin email la adresa  
paula.oprea at compassion-and-care.ro, la numărul de telefon 0788 999965 sau folosind formularul de contact al website-ului www.compassion-and-care.ro
La finalul concursului fiecare echipă va primi o cupa care va reveni persoanei care a adus cele mai multe puncte echipei. De asemenea, toți partipanții la concurs vor primi diplome.

Data: 08.07.2013
Persoană de contact:
Paula Oprea
Telefon: 0788 99965
E-mail:  paula.oprea at compassion-and-care.ro

 

 

CONFERINȚA DE ÎNCHIDERE A PROIECTULUI “DĂRUIND SPRIJIN ADECVAT POȚI SALVA O VIAȚĂ”

Asociația „Compassion & Care” organizează marți, 18.06.2013, conferința de închidere a  proiectului „Dăruind sprijin adecvat poți salva o viață”. Evenimentul va avea loc la sediul Școlii Postliceale Sanitare „Thoma Ionescu” din Ploiești, strada Predeal, nr. 28 (cartier Cina), începând cu ora 11:00.

Proiectul s-a derulat în perioada 26 noiembrie 2012 – 3 iunie 2013 și a avut un dublu scop: pe de-o parte, informarea și sensibilizarea viitoarelor cadre medicale de la Scoala Postliceală Sanitară „Thoma Ionescu” din Ploiești cu privire la problematica violenței intrafamiliale, iar pe de altă parte, echiparea acestora în vederea recunoașterii situațiilor de violență intrafamilială în rândul pacienților și a unei interacțiuni adecvate cu aceștia.
Finanțarea proiectului a fost asigurată de către TRANSITION’S GATE, organizație din Statele Unite focalizată să sprijine persoanele afectate de violența domestică. Valoarea proiectului a fost de 8410 lei, suma fiind alocată în întregime de organizația finanțatoare.
Proiectul a fost derulat în parteneriat cu Instituția Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploiești și Școala Postliceală Sanitară „Thoma Ionescu” din Ploiești, și a avut în vedere 12 workshop-uri organizate pentru elevi, fiecare cu durata de 2 ore, în cadrul cărora s-a pus accentul pe:

  • echiparea viitoarelor cadre medicale cu instrumente necesare pentru recunoașterea situațiilor de violență intrafamilială în rândul pacienților;
  • educarea cadrelor medicale în vederea unei interacțiuni adecvate cu victimele violenței domestice astfel încât să evite revictimizarea acestora;
  • informarea cadrelor medicale cu privire la demersurile legale, sociale si psihologice pe care victimele violenței intrafamiliale ar putea să le întreprindă în scopul protejării și ieșirii din situațiile abuzive.

Informațiile cu privire la demersurile legale ce pot fi întreprinse de către persoanele afectate de violența intrafamilială au fost oferite de către experți ai Instituției Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploiești.

Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu Instituția Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploiești și Școala Postliceală Sanitară “Thoma Ionescu” din Ploiești.

 

Data: 12.06.2013

Persoană de contact:

Paula Oprea
Telefon: 0788 99965
E-mail:   

 

CONFERINȚA DE ÎNCHIDERE A PROIECTULUI “TOLERANȚĂ ZERO FAȚĂ DE VIOLENȚA INTRAFAMILIALĂ”

Asociația „Compassion & Care” organizează joi, 6 iunie 2013, ora 11:30, la sediul Colegiului Național „I. L. Caragiale” (Aula „Paul Constantinescu”), din strada Gh. Doja, nr. 98, conferința de închidere a proiectului „Toleranță zero față de violența intrafamilială”.
Proiectul s-a desfășurat pe toată perioada anului școlar și a constat într-o amplă campanie de informare și sensibilizare a tinerilor asupra fenomenului violenței intrafamiliale. Au fost vizați aproximativ 900 de elevi ai Colegiului Național „I. L. Caragiale”, cu vîrste cuprinse între 13 si 19 ani, provenind atât din mediul urban, cât și din cel rural. Proiectul  a fost  finanțat de TRANSITION’S GATE, organizație din S.U.A. focalizată să sprijine persoanele afectate de violența domestică. Valoarea proiectului a fost de 17.272,69 lei, suma fiind alocată în întregime de organizația finanțatoare.
Proiectul a avut în vedere workshop-uri organizate pentru elevi în timpul orelor de dirigenție prin care aceștia au avut posibilitatea de a se familiariza cu aspecte specifice ale fenomenului de violență intrafamilială (definirea violenței intrafamiliale și fazele acesteia, tipuri de abuz și modurile de manifestare ale acestora, comportamente abuzive și suportive, comportamente normale cu potențial abuziv). De asemenea, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au adus la cunoștința elevilor diferite aspecte legale, statistici și cazuri reale de persoane care au decedat din cauza violenței intrafamiliale în județul Prahova.
Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Colegiul Național “I. L. Caragiale” din Ploiești.

 

Data: 1.06.2013

Persoană de contact:

Paula Oprea
Telefon: 0788 99965
E-mail:  
 

CONFERINȚA DE LANSARE A CAMPANIEI ANTI-VIOLENTA “STOP indiferenței. Ți se poate întâmpla și ție!”

Cu ocazia celor 16 Zile Internaționale de Activism Împotriva Violenței asupra Femeii (25 noiembrie – 10 decembrie), Asociația „Compassion & Care” lansează luni, 26 noiembrie 2012, campania de informare și sensibilizare a opiniei publice asupra fenomenului violenței intrafamiliale denumită „STOP indiferenței. Ți se poate întâmpla și ție!”. Campania este finanțată de TRANSITION’S GATE, organizație din S.U.A. focalizată să sprijine  persoanele afectate de violența intrafamilială. Bugetul campaniei este de 11.100 lei, suma fiind alocată în întregime de organizația finanțatoare.
Campania se desfășoara în perioada 26 noiembrie – 10 decembrie 2012 și are în vedere următoarele activități:

26 noiembrie 2012 – Lansarea proiectului „Dăruind sprijin adecvat poți schimba o viață”

Proiectul are ca scop atât informarea și sensibilizarea viitoarelor cadre medicale de la Scoala Postliceală Sanitară „Thoma Ionescu” din Ploiești, cît și echiparea acestora în vederea unei interacțiuni adecvate cu persoanele afectate de violența intrafamilială.
Finanțarea proiectului este asigurată de către TRANSITION’S GATE, organizație din Statele Unite focalizată să sprijine persoanele afectate de violența domestică. Valoarea proiectului este de 8410 lei, suma fiind alocată în întregime de organizația finanțatoare.

Proiectul are în vedere workshop-uri organizate pentru elevi în timpul orelor de curs prin care  se urmărește:

  • informarea viitoarelor cadre medicale cu privire la problematica violenței intrafamiliale și la efectele acesteia asupra victimelor, precum și echiparea acestora cu instrumente necesare pentru recunoașterea situațiilor de violență intrafamilială în rândul pacienților;
  • educarea cadrelor medicale în vederea unei interacțiuni adecvate cu victimele violenței domestice astfel încât să evite revictimizarea acestora;
  • informarea cadrelor medicale cu privire la demersurile legale, sociale si psihologice pe care victimele violenței intrafamiliale ar putea să le întreprindă în scopul protejării și ieșirii din situațiile abuzive, precum și cu privire la resursele existente in comunitate; toate aceste informații sunt oferite cadrelor medicale cu scopul de a le oferi pacienților interesați.

Informațiile cu privire la demersurile legale ce pot fi întreprinse de către persoanele afectate de violența intrafamilială sunt oferite de către experți ai Instituției Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploiești.  Workshop-urile vor avea loc începând cu data de 29 noiembrie, la sediul Școlii Postliceale Sanitare „Thoma Ionescu”.

27 noiembrie 2012 – Prelegere/dezbatere cu titlul „Mituri și adevăruri despre violența intrafamilială“

Evenimentul se va deșfășura între orele 11:00 – 13:00, în incinta Penitenciarului Ploiești, fiind organizat în colaborare cu specialiștii Serviciului Educație și Asistență Psihosocială din această instituție. La dezbatere vor participa  40 de persoane private de libertate care execută pedeapsa în Penitenciarul Ploiești și care au comis infracțiuni violente asupra femeiilor sau membrilor familiei.

28 noiembrie 2012 – Marș de protest  împotriva violenței intrafamiliale Marșul va avea loc intre orele 12:00 – 14:00, fiind organizat în colaborare cu Asociația Tinerilor din Liceul Nichita Stănescu „ATEENS” în cadrul proiectului “Sunt liber să aleg”. La eveniment vor participa 100 de tineri care vor purta veste imprimate cu mesaje antiviolență domestică și un banner ce va contine sloganul campaniei.

6 decembrie 2012 – Vizionare de film/dezbatere pe tema „Implicare, resemnare sau indiferență – ce alegem?”

Activitatea este organizată în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și va avea loc între orele 14:30-16:30, la sediul Asociației „Compassion & Care”. Sunt invitați să participe tineri din municipiul Ploiești.
În deschidere va fi vizionat un film de scurt metraj, după care vor fi luate în discuție diferite aspecte legate de indiferență sau implicare în rezolvarea unor situații de violență intrafamilială (când și în ce condiții este binevenită  implicarea).

7 decembrie 2012 – Prezentarea „Violența intrafamilială – formă a violenței umane”Prezentarea face parte din Programul de consiliere „Prevenirea și combaterea violenței în școală” derulat în parteneriat cu Cabinetul de asistență psihopedagogică al Colegiului Național „Mihai Viteazul” Ploiești, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Prahova și Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Prahova. Tinerilor de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” le vor fi prezentate aspecte specifice fenomenului de violența intrafamilială (definire, ciclul violenței domestice, tipuri de abuz și caracteristicile acestora, relații normale versus relații abuzive, comportamente abuzive și suportive, comportamente normale cu potențial abuziv).

Campania este posibilă cu sprijinul partenerilor: Instituția Avocatul Poporului – Biroul teritorial Ploiești, Inspectoratul Județean de Poliție, Administrația  Națională a Penitenciarelor – Penitenciarul Ploiești, Școala Postliceală Sanitară “Thoma Ionescu”, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educaționala Prahova, Centrul Județean de Asistență Psihopedagogica Prahova,  Colegiul Național “Mihai Viteazul” Ploiești, Asociația Tinerilor din Liceul Nichita Stănescu “ATEENS”.

 

Data: 20.11.2012

Persoană de contact:

Paula Oprea
Telefon: 0788 99965
E-mail:  
paula.oprea at compassion-and-care.ro

 

 

CONFERINȚA DE DESCHIDERE A PROIECTULUI “TOLERANȚĂ ZERO FAȚĂ DE VIOLENȚA INTRAFAMILIALĂ”

Asociația „Compassion & Care” organizează luni, 22 octombrie 2012, ora 10:30, la sediul Colegiului Național „I. L. Caragiale” (Aula „Paul Constantinescu”), din strada Gh. Doja, nr. 98, conferința de lansare a proiectului „Toleranță zero față de violența intrafamilială”.
Proiectul se desfășoara în perioada 22 octombrie 2012 – 14 mai 2013 și constă într-o campanie de informare și sensibilizare a tinerilor asupra fenomenului violenței intrafamiliale. Tinerii vizați au vîrste cuprinse între 13 si 19 ani și sunt elevi ai Colegiului Național „I. L. Caragiale”. Proiectul este finanțat de TRANSITION’S GATE, organizație din S.U.A. focalizată să sprijine persoanele afectate de violența domestică. Valoarea proiectului este de 17.272,69 lei, suma fiind alocată în întregime de organizația finanțatoare.
Proiectul are în vedere workshop-uri organizate pentru elevi în timpul orelor de dirigenție prin care aceștia au posibilitatea de a se familiariza cu aspecte specifice ale fenomenului de violența intrafamilială (tipuri de abuz și caracteristicile acestora, relații normale versus relații abuzive, comportamente abuzive și suportive, comportamente normale cu potențial abuziv). De asemenea, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Prahova vor aduce la cunoștința elevilor statistici și cazuri reale de persoane care au decedat din cauza violenței intrafamiliale în județul Prahova.

Proiectul de desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Colegiul Național “I. L. Caragiale” din Ploiești.

 

Data: 15.10.2012

Persoană de contact: Paula Oprea
Tel.: 0788 99 99 65
Email:   

 

CONFERINȚA DE ÎNCHIDERE A PROIECTULUI “VIOLENȚA DOMESTICA – O PROVOCARE PENTRU FIECARE”

Asociația Compassion & Care organizează joi, 5 iulie 2012, ora 13:00, la sediul propriu situat în strada Victoriei, nr. 13, Ploiești, conferința de închidere a proiectului Violența domestică – o provocare pentru fiecare”.

Proiectul a constat într-o campanie de informare și sensibilizare a tinerilor asupra fenomenului violenței domestice, fiind finanțat de TRANSITION’S GATE, organizație din S.U.A. focalizată să sprijine persoanele prinse în capcana violenței domestice. Având ca țintă elevii Colegiului Național „Nichita Stănescu”, proiectul s-a desfășurat în perioada 5 decembrie 2011 – 14 iunie 2012.

Într-o primă fază, derulată între 5 și 23 decembrie 2011, au avut loc întâlniri cu tinerii la sediul Centrului de consiliere „Josephine Knox” prin care aceștia s-au familiarizat cu serviciile sociale disponibile în comunitate pentru victimele violenței domestice și li s-au adus la cunoștință noțiuni introductive (definire, mituri și adevăruri, statistici și aspecte legale oferite de d-nul inspector Marian Popescu din cadrul I. J. P. Prahova, cazuri reale ale unor persoane care au murit în județul Prahova în anul 2011 din cauza violenței intrafamililare, fundițele albe – simbol al luptei împotriva violenței domestice). Cu ocazia acestor întâlniri au trecut pragul Centrului de consiliere „Josephine Knox” un număr de 150 de elevi și 5 profesori diriginți.

Faza a doua a proiectului s-a desfăsurat în timpul orelor de dirigenție, în perioada 16 ianuarie – 14 iunie 2012. Elevii Colegiului Național „Nichita Stănescu” au beneficiat de workshop-uri pe durata cărora le-au fost prezentate, într-un mod interactiv, teme specifice fenomenului de violență domestică (tipurile de abuz și caracteristicile acestora, fazele relațiilor abuzive, efectele asupra copiilor și adolescenților, aspecte legale oferite de d-nul inspector Marian Popescu și dna inspector Mihaela Rădoi din cadrul I. J. P. Prahova). La cele 27 de workshop-uri, care au avut loc la Colegiul Național „Nichita Stănescu”, au participat 750 de tineri liceeni și 27 profesori diriginți.

Pe toată durata proiectului elevilor și profesorilor diriginți le-au fost distribuite materiale de informare (pliante, fluturași), respectiv 900 fluturași și 150 de pliante. De asemenea, fiecare participant a primit o mapă cu materiale în care au fost sintetizate informațiile oferite.

Printre rezultatele prezentului proiect se numără cunoașterea și înțelegerea de către tineri a aspectelor legale, caracteristicilor, efectelor, modelelor comportamentale de violență domestică, precum și informarea acestora cu privire la serviciile sociale disponibile în comunitate pentru victimele violenței domestice. În ultimă instanță, tinerii liceeni au fost ajutați să recunoască violența domestică și să se protejeze de ea în viața lor prezentă și în viitor.

 

Data: 1.07.2012

Persoană de contact: Paula Oprea
Tel.: 0788 99 99 65
Email:  
 

 

MASĂ ROTUNDĂ PE TEMA VIOLENȚEI INTRAFAMILIALE

Asociația “Compassion & Care” în parteneriat cu Instituția Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploiești, organizează în data de 20 iunie 2012, începând cu ora 10:30, o masă rotundă cu tema “Spune nu violenței în familie ! Noi perspective în legislația actuală”. Întâlnirea va fi găzduită de Consiliul Județean Prahova, în Sala de 200 de locuri.

Scopul evenimentului este de a evalua potențialul impact al modificărilor legislative recente asupra modalităților concrete de rezolvare a situațiilor de violență intrafamilială. Discuțiile se vor concentra pe formele noi de acțiune care stau la dispoziția instituțiilor și organizațiilor implicate în rezolvarea situațiilor de violență intrafamilială.

Prima parte a întâlnirii va fi dedicată analizei recentelor modificări ale cadrului legislativ și a modului în care acestea influențează activitatea factorilor implicați în rezolvarea situațiilor de violență intrafamilială – potențiale îmbunătățiri, dificultăți și posibile soluții.

De asemenea, va fi abordat rolul pe care îl are fiecare instituție și organizație neguvernamentală, precum și modul în care acestea colaborează în vederea soluționării acestor situații.

Partea a doua va fi deschisă ofertelor de idei pentru îmbunătățirea modalităților de colaborare a diferitelor entități implicate în gestionarea situațiilor de violență intrafamilială.

La masa rotundă și-au anunțat prezența: d-nul prof. univ. dr. Gheorghe Iancu – Avocatul Poporului, d-nul Ionel Oprea – adjunct al Avocatului Poporului, d-nul Daniel Ghiță – prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, d-na Cătălina Grigore – asistent judiciar la Tribunalul Prahova, d-nul Florentin Neagu – comisar șef al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, d-na Mihaela Rădoi – inspector la Compartimentul de analiză și prevenirea criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, d-na Vasilica Florea – director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, d-na Brândușa Constantin Pietraru – director al Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, d-nul Vasile Draghici – medic legist șef al Serviciului de Medicină Legală Prahova, d-na Smaranda Păcuraru – asistent social – și dna Aura Petre – psiholog – la Centrul de sănătate mintală pentru Adulți din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, membri ai Asociației “Compassion & Care” care activează în domeniul violenței intrafamiliale.

 

Data: 15.06.2012

Persoană de contact:

Mirabela Mălăescu
Telefon: 0244 593 227
E-mail:  
 

 

CAMPANIE DE INFORMARE SI SENSIBILIZARE A TINERILOR ASUPRA FENOMENULUI VIOLENTEI INTRAFAMILIALE

Asociatia „Compassion & Care” lanseaza luni, 5 decembrie 2011, proiectul „Violenta domestica – o provocare pentru fiecare”.

Proiectul constă intr-o campanie de informare si sensibilizare a tinerilor asupra fenomenului violentei domestice, fiind lansat cu ocazia celor 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra Femeii (25 noiembrie – 10 decembrie). Proiectul este finantat de TRANSITION’S GATE, organizatie din S.U.A. focalizata sa sprijine femeile prinse in capcana violentei domestice. Valoarea proiectului este de 32.631,30 lei, din care suma de 29.168,00 lei este alocata de organizatia finantatoare.

Proiectul are in vedere atat intalniri cu tinerii la sediul Centrului de consiliere „Josephine Knox” prin care acestia se familiarizeaza cu serviciile sociale disponibile in comunitate pentru victimele violentei domestice si li se aduc la cunostinta notiuni introductive (definire, mituri si adevaruri, statistici si aspecte legale oferite de d-nul inspector Marian Popescu din cadrul I. J. P. Prahova, funditele albe – simbol international al luptei impotriva violentei domestice), cat si seminarii interactive, desfasurate la orele de dirigentie, in care se prezinta teme specifice fenomenului de violenta domestica (tipurile de abuz si caracteristicile acestora, efectele fiecarui tip de abuz asupra adolescentilor, relatii normale versus relatii abuzive, comportamente normale cu potential abuziv).

Proiectul se va derula pana la finalizarea anului școlar, vizand un numar de aproximativ 750 de tineri cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani.

Parteneri în acest proiect sunt: Colegiul National „Nichita Stanescu” si Inspectoratul de Politie Judetean Prahova.

 

Data: 3.12.2011

Persoană de contact: Paula Oprea
Tel.: 0788 99 99 65
Email:  
 

MASĂ ROTUNDĂ

PE TEMA VIOLENȚEI INTRAFAMILIALE

COMUNICAT DE PRESĂAsociația “Compassion & Care” în parteneriat cu Instituția Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploiești, organizează în data de 20 iunie 2012, începând cu ora 10:30, o masă rotundă cu tema “Spune nu violenței în familie ! Noi perspective în legislația actuală”. Întâlnirea va fi găzduită de Consiliul Județean Prahova, în Sala de 200 de locuri.

Scopul evenimentului este de a evalua potențialul impact al modificărilor legislative recente asupra modalităților concrete de rezolvare a situațiilor de violență intrafamilială. Discuțiile se vor concentra pe formele noi de acțiune care stau la dispoziția instituțiilor și organizațiilor implicate în rezolvarea situațiilor de violență intrafamilială.


Prima parte a întâlnirii va fi dedicată analizei recentelor modificări ale cadrului legislativ și a modului în care acestea influențează activitatea factorilor implicați în rezolvarea situațiilor de violență intrafamilială – potențiale îmbunătățiri, dificultăți și posibile soluții.

De asemenea, va fi abordat rolul pe care îl are fiecare instituție și organizație neguvernamentală, precum și modul în care acestea colaborează în vederea soluționării acestor situații.

Partea a doua va fi deschisă ofertelor de idei pentru îmbunătățirea modalităților de colaborare a diferitelor entități implicate în gestionarea situațiilor de violență intrafamilială.

La masa rotundă și-au anunțat prezența: d-nul prof. univ. dr. Gheorghe Iancu – Avocatul Poporului, d-nul Ionel Oprea – adjunct al Avocatului Poporului, d-nul Daniel Ghiță – prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, d-na Cătălina Grigore – asistent judiciar la Tribunalul Prahova, d-nul Florentin Neagu – comisar șef al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, d-na Mihaela Rădoi – inspector la Compartimentul de analiză și prevenirea criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, d-na Vasilica Florea – director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, d-na Brândușa Constantin Pietraru – director al Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, d-nul Vasile Draghici – medic legist șef al Serviciului de Medicină Legală Prahova, d-na Smaranda Păcuraru – asistent social – și dna Aura Petre – psiholog – la Centrul de sănătate mintală pentru Adulți din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, membri ai Asociației “Compassion & Care” care activează în domeniul violenței intrafamiliale.Data: 15.06.2012


Persoană de contact:

Mirabela Mălăescu

0244 593 227

e-mail: