Campanie umanitara

March 11th, 2017

Campania umanitara a fost desfasurata in perioada 17 februarie – 9 martie 2017 de catre Centrul Educational Prokinder in beneficiul Asociatiei “Compassion & Care”, si a vizat ajutorarea unei femei afectate de violenta intrafamiliala si a copiilor ei minori.

Aflata in programele de consiliere ale Asociatiei “Compassion & Care”, femeia trece printr-o perioada foarte dificila, motiv pentru care are nevoie de ajutor si sustinere pentru a depasi dificultatile si a-si croi un nou drum in viata.

Evenimentul “Bucuria de a fi femeie”

March 5th, 2017

Pe data de 4 martie 2017, la sediul propriu, Asociatia “Compasion & Care” a organizat evenimentul denumit “Bucuria de a fi femeie”, cu scopul de a celebra  Ziua Internationala a Femeii.

Au fost invitate sa participle voluntare, sustinatoare, partenere, colaboratoare, persoane afectate de violenta intrafamiliala sau care fac parte din staff si nu in ultimul rand, prietene ale organizatiei.

Invitata speciala a acestei intalniri a fost d-na deputat Rodica Paraschiv, al carei mesaj de incurajare a avut un puternic impact asupra participantelor.

Pe parcursul evenimentului s-au derulat jocuri de societate, cantece tematice interpretate de copii, istorioare cu talc si povesti adevarate de viata, mesaje de incurajare, mici cadouri oferite participantelor, un bufet cu dulciuri, racoritoare si bauturi calde.

Ileana Socolescu si Ana Maria Popescu, psihologi care ingrijesc in mod voluntar persoanele aflate in serviciile de consiliere ale Asociatiei, au vorbit femeilor sugerand posibile raspunsuri la intrebarile: “Ce inseamna sa fii femeie?” si “Care este sursa bucuriei reale?” Mesajele au fost receptate intr-un mod pozitiv, aducand multa emotie si incurajare.

Multumim d-nei deputat Rodica Paraschiv, d-rei Ileana Socolescu, d-rei Ana Maria Popescu, voluntarelor Asociatiei, si tuturor celor care au facut ca acest eveniment sa isi atinga scopul si sa fie un succes!

Prezentarea “Violenta in familie”

January 23rd, 2017

Pe data de 22 ianuarie 2017, Asociatia “Compassion & Care” a sustinut prezentarea “Violenta in familie”. Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Armata Salvarii Ploiesti.

Participantele au fost marcate de prezentare si, potrivit spuselor lor, au luat decizii importante.

Concert caritabil de colinde “Poveste din Betleem” – Editia a II-a

December 2nd, 2016

Luminile Craciunului au inceput sa se aprinda…frumoase decoratiuni ne zambesc deja din ferestre si pe case…pentru a intra si mai mult in atmosfera si spiritul acestei frumoase sarbatori crestine, Asociatia “Compassion & Care” va invita la un concert caritabil de colinde! Nu uitati ca “Supravietuim din ce primim insa TRAIM din ce DARUIM.”

 

“Acasã – în siguranþã!” – Editia a III-a

October 24th, 2016

Seminarul “Beneficiile apei pentru organismul uman”

July 23rd, 2016

“Beneficiile apei pentru organismul uman” – subiect important si de actualitate, prezentat de d-na Sue Huston, invitata speciala din U.S.A., in cadrul unui seminar care a avut loc la Asociatia “Compassion & Care” pe data de 22 iulie 2016.

Seminarul “Nutritie sanatoasa pentru femei + Cooking Class”

July 22nd, 2016

Pe data de 22 iulie 2016 a avut loc seminarul „Nutriþie sãnãtoasã pentru femei + Cooking Class”, susþinut de d-na Cris Nieuwenhuis, invitata speciala din U.S.A., care a oferit informaþii despre nutriþia adecvatã pentru femei, in special despre puterea proteinelor.

Seminarul a avut in vedere si si aspecte practice, concretizate prin prepararea unor delicioase Fajitas de care s-au bucurat toti participantii!

Concurs sportiv “THE FUN RUN” – Editia a 4-a

July 15th, 2016

ORGANIZATORI: Evenimentul este organizat de Asociatia “Compassion & Care” impreuna cu reprezentanti ai organizatiei TRANSITION’S GATE din Statele Unite ale Americii.

OBIECTIV PRINCIPAL: Incurajarea tuturor persoanelor, indiferent de varstã, spre un mod de viata sanatos si activ, prin practicarea sporturilor.

GRUP TINTA: Un numar de maxim 100 de persoane din judetul Prahova.

DATA SI ORA: 23 iulie 2015, intre orele 8:30 – 12:00.

LOCATIA: Ploieºti – Parcul Tineretului, langa Sala Olimpia.

INSCRIERE: Inscrierile se fac in perioada 15 – 21 iulie 2016, in limita numarului maxim admis de participanti.
Modalitati de inscriere:

  • email la adresa office@compassion-and-care.ro
  • la numarul de telefon 0344 140 248 si 073058 90 30
  • formularul de contact al website-ului www.compassion-and-care.ro

Cand va inscrieti, va rugam sa specificati numele, varsta, si datele dvs. de contact.
In cazul parintilor care se inscriu impreuna cu copiii lor, pe langa datele de contact, sunt necesare atat numele si varsta proprie, cat si a copilului/copiilor.

Nota: Participantii vor fi impartiti pe echipe. Dacã participanþii au preferinþe legate de persoane cu care ar dori sã fie în echipã, sunt rugaþi sã le mentioneze la înscriere. Organizatorii îºi rezervã dreptul de a stabili componenþa echipelor însã vor încerca sã þinã cont de preferinþele participanþilor.
Cand se incheie inregistrarea, concurentii vor fi impartiti in mod egal in echipe, in ordinea varstei. Exceptie fac doar parintii care se inscriu cu copiii lor. Toti parintii inscrisi impreuna cu copii vor alcatui o echipa.
Pe data de 21 iunie, fiecare concurent va fi contactat pentru a i se comunica echipa din care face parte.

MOD DE DESFASURARE A CONCURSULUI

1. INREGISTRAREA.
Incepand cu ora 8:30, participantii la concurs sunt asteptati la mesele de inregistrare pentru a primi banderolele de culoarea echipei din care fac parte si pe care sunt rugati sa le poarte pe tot parcursul desfasurarii concursului.
De asemenea, la mesele de inregistrare vor fi asteptati de catre coordonatorii grupelor. Fiecare echipa va fi coordonata de doi reprezentanti desemnati de organizatori. Recomandam ca membrii fiecarei echipe sa stea impreuna cu coordonatorii echipei pana la inceprea concursului.
Sunt acceptate in concurs persoanele sanatoase clinic si apte pentru exercitii fizice.

2. INCALZIREA.
Este obligatorie pentru fiecare concurent participarea la incalzire inainte de inceperea concursului. Incalzirea se va desfasura pe gazonul din interiorul pistei de atletism.

3. CONCURSUL PROPRIU-ZIS.
Probe de concurs:

  • alergare 200 m
  • suturi la poarta (fotbal)
  • aruncare la cos (baschet)
  • saritura in lungime
  • alergare 600 m.

Probele se vor desfasura exact in ordinea specificata mai sus.

4. EVALUAREA REZULTATELOR.
Alergare: Fiecare din cele doua probe de alergare finalizate vor aduce echipei, respectiv persoanei care aleargã, câte un punct, indiferent de performanþã. Se vor adauga alte puncte în funcþie de timpul obþinut.
ªuturi la poartã: Fiecare concurent are dreptul la trei ºuturi consecutive.
Fiecare persoanã care ºuteazã va aduce echipei (ºi ei însãºi) un punct, indiferent daca marcheaza sau nu.
Fiecare gol marcat va aduce echipei, respectiv persoanei care marcheaza, 1 punct.
Aruncare la coº (baschet): Fiecare concurent are dreptul la trei aruncãri la coº consecutive.
Fiecare persoanã care aruncã la coº va aduce echipei (ºi ei însãºi) un punct, indiferent daca marcheaza sau nu.
Fiecare coº marcat va aduce echipei, respectiv persoanei care marcheaza, 1 punct.
Sãritura în lungime: Fiecare competitor are dreptul la trei sãrituri consecutive.Va fi luatã în considerare cea mai bunã sãriturã. Fiecare persoana care efectueazã sãrituri va aduce echipei, respectiv ei însãºi, un punct, la care se adaugã altele în funcþie de performanþa realizatã.

Nota: In cazul in care doua echipe obtin acelasi punctaj in urma sustinerii tuturor probelor, departajarea se va face printr-o proba de viteza.

5. PREMIEREA
La finalul concursului, fiecare echipa va primi o cupa care va putea fi pastrata de persoana care a adus cele mai multe puncte echipei. De asemenea, toti partipantii la concurs vor primi diplome.

Eveniment ocazionat de Ziua Internationala a Femeii – “Zambeste, invata si persevereaza”

March 9th, 2016

 

Asociatia “Compassion & Care” a celebrat ziua de 8 Martie printr-un eveniment la care au fost invitate sa participe voluntare, sustinatoare, partenere, colaboratoare, persoane afectate de violenta intrafamiliala sau care fac parte din staff si nu in ultimul rand, prietene al organizatiei.

Evenimentul a fost intitutlat “Zambeste, invata si persevereaza”, avand ca idee centrala incurajarea de a persevera cu pasiune pentru dobandirea lucrurilor dorite, care pot sa imbunatateasca viata si sa o duca la un nivel superior de implinire.

Pe parcursul evenimentului au avut loc jocuri de societate, o tombola, cantece tematice interpretate de copii si adulti, istorioare cu talc, povesti adevarate de viata aduse inaintea participantelor chiar de protagoniste, mici cadouri oferite participantelor, un bufet cu dulciuri si racoritoare si bauturi calde.

Prin intermediul acestui eveniment ne-am aratat pretuirea pentru cele care sunt femei si mame, care au puterea de a darui viata la propriu si la figurat, de a face lucrurile mai frumoase, relatiile interumane mai bune, manifestandu-si necontenit grija fata de toti cei din jurul lor.

Multumim din toata inima tuturor celor care au contribuit ca acest eveniment sa isi atinga scopurile si sa fie un succes!

Eveniment caritabil “Acasa – in siguranta!” (2015)

October 20th, 2015

Sala Diamond a Hotelului Best din Ploieºti, oferita cu generozitate in mod gratuit de catre conducerea companiei,  a gazduit cel de-al doilea eveniment caritabil organizat de Asociaþia “Compassion & Care”, denumit “Acasã – în siguranþã!”

Invitat special a fost d-ra psiholog Agnesh Remalia Dragomir, licentiata in psihologie, sociologie si psihologie, cu specializare in consiliere si psihoterapie centrata pe adult-copil-cuplu-familie. Prezentarea sa elocventã a cuprins momente încãrcate de sensibilitate, care i-au marcat pe cei prezenþi, si care s-au referit in special la cresterea si dezvoltarea copiilor si adolescentilor.

Momente artistice deosebite au fost susþinute de Corala “Armonia” a Casei de Cultura din Plopeni, condusa de dirijorul Cornel Mutu, recent distins cu titlul de Ambasador Cultural al Orasului Plopeni.  Toate fondurile care au fost strânse în urma acestui eveniment vor fi folosite pentru desfasurarea de activitati de prevenire a violentei intrafamiliale in licee din judeþul Prahova.

Multumim din toata inima atat celor s-au implicat in organizarea acestui eveniment, neprecupetind nici un efort pentru ca el sa se transforme intr-un succes, cat si celor care au dat curs invitatiei noastre si ne-au onorat cu prezenta, dand dovada de o generozitate iesita din comun.

Ati aratat deplin ca va pasa de tinerii si adolescentii de azi, care, inevitabil, vor deveni adultii de maine si vor da forma comunitatilor noastre! In numele lor, Asociaþia „Compassion & Care” vã mulþumeºte!