Asociatia „Compassion & Care” a lansat luni, 5 decembrie 2011, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la ora 12:00, proiectul „Violenta domestica – o provocare pentru fiecare”. Acesta consta intr-o campanie de informare si sensibilizare a tinerilor asupra fenomenului violentei domestice, fiind lansat cu ocazia celor 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra Femeii (25 noiembrie – 10 decembrie).

Proiectul este finantat de TRANSITION’S GATE, organizatie din S.U.A. focalizata sa sprijine femeile prinse in capcana violentei domestice, si are in vedere atat intalniri cu tinerii la sediul Centrului de consiliere „Josephine Knox” prin care acestia se familiarizeaza cu serviciile sociale disponibile in comunitate pentru victimele violentei domestice si li se aduc la cunostinta notiuni introductive (definire, mituri si adevaruri, statistici si aspecte legale oferite de d-nul inspector Marian Popescu din cadrul I. J. P. Prahova, funditele albe – simbol international al luptei impotriva violentei domestice), cat si seminarii interactive, desfasurate la orele de dirigentie, in care se prezinta teme specifice fenomenului de violenta domestica (tipurile de abuz si caracteristicile acestora, efectele fiecarui tip de abuz asupra adolescentilor, relatii normale versus relatii abuzive, comportamente normale cu potential abuziv).

Proiectul se va derula pana la finalizarea anului scolar, vizand un numar de aproximativ 750 de tineri cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani.
Parteneri in acest proiect sunt: Colegiul National „Nichita Stanescu” si Inspectoratul de Politie Judetean Prahova.