Aratand preocupare pentru una dintre problemele de actualitate ale societatii noastre – consumul de produse etnobotanice in randul tinerilor, Asociatia “Compassion & Care” a participat ca partener in proiectul “Sunt ceea ce vreau sa fiu!”, proiect initiat de Asociatia Tinerilor din Liceul Nichita Stănescu „ATEENS” si finantat de Consiliul Judetean Prahova.

Alte institutii implicate ca si parteneri in acesti proiect au fost:

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova
Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog Prahova
Inspectoratul Școlar Județean Prahova
Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Prahova
Directia Judeteana pentru Sport și Tineret Prahova
Colegiul „Ion Kalinderu” Bușteni

Proiectul a constat într-o campanie  de informare și sensibilizare a tinerilor asupra pericolelor consumului de produse etnobotanice. Liceele constituie o bază de recrutare a clientelei pentru traficanții de produse etnobotanice, motiv pentru care proiectul și-a propus să formeze 10 tineri voluntari în vederea realizării unei campanii de informare în rândul elevilor din 11 unități de învățământ din județul Prahova cu privire la riscul pe termen scurt și lung provocat de consumul de etnobotanice.

Lansarea proiectului a avut loc in cadrul unei conferințe de presă pe data de 25 octombrie 2011, la restaurantul „Mon Jardin” din Ploiesti.

Partea pe care Asociatia „Compassion & Care” si-a asumat-o in cadrul proiectului este legata de instruirea grupului de tineri voluntari cu privire la relatia dintre consumul de substante etnobotanice si violenta domestica. Trainingul oferit de Asociatia „Compassion & Care” a avut loc in ziua de 31 octombrie 2011 si a fost sustinut de catre specialistii organizatiei.

Conferința de presă de închidere a proiectului a avut loc pe data de 19 decembrie 2011, in cadrul careia a fost prezentat bilanțul proiectului și totodata, a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului pe tema consecințelor consumului de produse etnobotanice  – „Trezește-te, trăiește !”, cu trei secțiuni: afiș, scurt metraj, eseu. Pentru fiecare secțiune din concurs s-au acordat câte trei premii (premiul I, premiul II, pemiul III) și 1 mențiune constând în aparate foto, tablete, stick-uri și rucsacuri inscripționate.

Speram ca informatiile oferite tinerilor de catre specialistii organizatiei noastre vor fi de folos acestora atat pe timpul desfasurarii proiectului, cat si dupa finalizarea acestuia, pregatindu-i pentru o viata sanatoasa si echilibrata.