Evenimentul a fost organizat de Asociația “Compassion & Care” împreună cu reprezentanți ai organizației TRANSITION’S GATE din Statele Unite ale Americii și dubla campioană mondială și europeană la gimnastica, fosta sportivă CORINA UNGUREANU, în calitate de consilier pe probleme de sport al d-nului primar Iulian Badescu – Primaria Municipiului Ploiești.

Având ca obiectiv încurajarea persoanelor de toate vârstele spre un mod de viață sănătos și activ, concursul a avut loc pe data de 17 iulie 2013, între orele 9:00 – 12:00, pe pista de atletism de la parcul „Olimpia” (Sala Sporturilor) din Ploiești. Concurenții au fost împărțiți pe echipe și au putut opta pentru următoarele probe: alergare 200 m, aruncare la coș (baschet), saritura în lungime și alergare 600 m. Dupa o scurtă încălzire, a urmat desfășurarea propriu-zisă a concursului, rezultatele fiecărui concurent fiind notate în scris.

La final, au fost desemnate echipele caștigătoare. Spre surpriza tuturor, cele mai bune rezultate au fost obținute de echipa roșie (sub 15 ani), care s-a clasat pe locul I, urmată de echipa albastră (15-25 ani) – locul II, și echipa galbenă (peste 25 de ani) – locul III. Fiecare echipă a primit o cupă care a fost păstrată de persoana care a adus cele mai multe puncte echipei. De asemenea, toți partipanții la concurs au primit diplome.