Asociația „Compassion & Care” organizează marți, 18.06.2013, conferința de închidere a  proiectului „Dăruind sprijin adecvat poți salva o viață”. Evenimentul va avea loc la sediul Școlii Postliceale Sanitare „Thoma Ionescu” din Ploiești, strada Predeal, nr. 28 (cartier Cina), începând cu ora 11:00.

Proiectul s-a derulat în perioada 26 noiembrie 2012 – 3 iunie 2013 și a avut un dublu scop: pe de-o parte, informarea și sensibilizarea viitoarelor cadre medicale de la Scoala Postliceală Sanitară „Thoma Ionescu” din Ploiești cu privire la problematica violenței intrafamiliale, iar pe de altă parte, echiparea acestora în vederea recunoașterii situațiilor de violență intrafamilială în rândul pacienților și a unei interacțiuni adecvate cu aceștia.
Finanțarea proiectului a fost asigurată de către TRANSITION’S GATE, organizație din Statele Unite focalizată să sprijine persoanele afectate de violența domestică. Valoarea proiectului a fost de 8410 lei, suma fiind alocată în întregime de organizația finanțatoare.
Proiectul a fost derulat în parteneriat cu Instituția Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploiești și Școala Postliceală Sanitară „Thoma Ionescu” din Ploiești, și a avut în vedere 12 workshop-uri organizate pentru elevi, fiecare cu durata de 2 ore, în cadrul cărora s-a pus accentul pe:

  • echiparea viitoarelor cadre medicale cu instrumente necesare pentru recunoașterea situațiilor de violență intrafamilială în rândul pacienților;
  • educarea cadrelor medicale în vederea unei interacțiuni adecvate cu victimele violenței domestice astfel încât să evite revictimizarea acestora;
  • informarea cadrelor medicale cu privire la demersurile legale, sociale si psihologice pe care victimele violenței intrafamiliale ar putea să le întreprindă în scopul protejării și ieșirii din situațiile abuzive.

Informațiile cu privire la demersurile legale ce pot fi întreprinse de către persoanele afectate de violența intrafamilială au fost oferite de către experți ai Instituției Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploiești.

Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu Instituția Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploiești și Școala Postliceală Sanitară “Thoma Ionescu” din Ploiești.

Data: 12.06.2013

Persoană de contact:

Paula Oprea
Telefon: 0788 99965
E-mail: paula.oprea@compassion-and-care.ro