Asociația „Compassion & Care” lansează proiectul „Fii puternic prin nonviolență!” în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc joi, 31 octombrie 2013, ora 12:00, la sediul propriu situat în str. Victoriei, nr. 13, Ploiești.
Proiectul „Fii puternic prin nonviolență!” se va desfășura în perioada 31 octombrie 2013 – 30 mai 2014 și va consta într-o campanie de informare și sensibilizare a tinerilor asupra fenomenului violenței intrafamiliale, o serie de 12 dezbateri  și un concurs de afișe de sensibilizare. Sunt vizați aproximativ 3000 tineri, cu vîrste cuprinse între 14 si 20 de ani, elevi ai Colegiului „Spiru Haret” din Ploiești, Colegiului Tehnic „Gheorghe Lazăr” din Plopeni și Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina. Finanțarea este asigurată de TRANSITION’S GATE, organizație din Statele Unite ale Americii focalizată să sprijine persoanele afectate de violența intrafamilială. Valoarea proiectului este de 17.500 lei, suma fiind alocată în întregime de organizația finanțatoare. Proiectul are în vedere:

  • workshop-uri organizate pentru elevi în timpul orelor de dirigenție prin care aceștia au posibilitatea de a se familiariza cu aspecte specifice fenomenului de violență intrafamilială (definirea violenței intrafamiliale și fazele acesteia, tipuri de abuz și caracteristicile acestora,  comportamente abuzive și suportive, comportamente normale cu potențial abuziv, cum poate fi ajutată o persoană aflată în situație abuzivă astfel încât să se evite revictimizarea acesteia). Pe lîngă acestea, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Prahova vor aduce la cunoștința elevilor statistici și cazuri reale de persoane care au decedat din cauza violenței intrafamiliale în județul Prahova, precum și demersurile legale pe care le poate face o persoană pentru a se proteja și a ieși din situațiile abuzive.
  • dezbateri organizate la sediul Penitenciarului Ploiesti, unde vor participa persoane aflate în detenție datorită infracțiunilor de violență intrafamilială și grupuri de elevi de la liceele partenere. În cadrul acestor dezbateri, discuțiile vor fi axate pe identificarea factoriilor familiali, individuali și contextuali care au fost determinanți pentru săvârșirea infracțiunilor, precum și consecințele comiterii acestor infracțiuni. Mediatorii dezbaterilor vor fi psihologi ai Serviciului Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Ploiești.
  • concurs de afișe de sensibilizare denumit „Alege nonviolența!”, adresat tinerilor de la liceele partenere. Se vor acorda trei premii (premiul I, premiul II, pemiul III), constând în tabletă electronică, aparat foto, stick USB și rucsac, precum și tricouri inscripționate cu sigla Asociației “Compassion & Care”.

Parteneri în acest proiect sunt: Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, respectiv Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității și Poliția Municipiului Câmpina, Autoritatea Națională a Penitenciarelor – Penitenciarul Ploiești, Colegiul „Spiru Haret” din Ploiești, Colegiul Tehnic „Gheorghe Lazăr” din Plopeni și Liceul Tehnologic Energetic Câmpina.

Data: 25.10.2013
Persoană de contact:
Paula Oprea
Telefon: 0788 99965
E-mail: paula.oprea@compassion-and-care.ro