Asociația „Compassion & Care” a lansat proiectul „Fii puternic prin nonviolență!” în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc joi, 31 octombrie 2013, ora 12:00, la sediul propriu situat în str. Victoriei, nr. 13, Ploiești.

Proiectul „Fii puternic prin nonviolență!” se va desfășura în perioada 31 octombrie 2013 – 30 mai 2014 și va cuprinde o  campanie de informare și sensibilizare a tinerilor asupra fenomenului violenței intrafamiliale, desfasurata la Colegiul „Spiru Haret” din Ploiești, Colegiul Tehnic „Gheorghe Lazăr” din Plopeni și Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina, precum si o serie de 12 dezbateri organizate la sediul Penitenciarului Ploiesti, la care vor participa persoane aflate în detenție datoriță infracțiunilor de violență intrafamilială și grupuri de elevi de la liceele partenere. Catre finalul proiectului va avea loc concursul de afișe de sensibilizare denumit „Alege nonviolența!”, unde vor fi încurajați să participe tinerii de la cele trei institutii de invatamant. Afisele trebuie sa fie realizate in format A3 si trimise, impreuna cu fisele de inscriere, pe adresa de email paula.oprea@compassion-and-care.ro., pana pe data de 30 aprilie. Se vor acorda trei premii (premiul I, premiul II, pemiul III), constând în tabletă electronică, aparat foto, stick USB și rucsac, precum și tricouri inscripționate cu sigla Asociației “Compassion & Care”. Fisa de inscriere la concurs poate fi descarcata de aici.

Activitatile din proiect vizeaza aproximativ 3000 tineri, fiind realizate cu sprijinul important al partenerilor: Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, respectiv Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității și Poliția Municipiului Câmpina, Autoritatea Națională a Penitenciarelor – Penitenciarul Ploiești, Colegiul „Spiru Haret” din Ploiești, Colegiul Tehnic „Gheorghe Lazăr” din Plopeni și Liceul Tehnologic Energetic Câmpina.
Finanțarea este asigurată de TRANSITION’S GATE, organizație din Statele Unite ale Americii focalizată să sprijine persoanele afectate de violența intrafamilială.