A15sociația „Compassion & Care” organizează luni, 22 octombrie 2012, ora 10:30, la sediul Colegiului Național „I. L. Caragiale” (Aula „Paul Constantinescu”), din strada Gh. Doja, nr. 98, conferința de lansare a proiectului „Toleranță zero față de violența intrafamilială”.
Proiectul se desfășoara în perioada 22 octombrie 2012 – 14 mai 2013 și constă într-o campanie de informare și sensibilizare a tinerilor asupra fenomenului violenței intrafamiliale. Tinerii vizați au vîrste cuprinse între 13 si 19 ani și sunt elevi ai Colegiului Național „I. L. Caragiale”. Proiectul este finanțat de TRANSITION’S GATE, organizație din S.U.A. focalizată să sprijine persoanele afectate de violența domestică. Valoarea proiectului este de 17.272,69 lei, suma fiind alocată în întregime de organizația finanțatoare.
Proiectul are în vedere workshop-uri organizate pentru elevi în timpul orelor de dirigenție prin care aceștia au posibilitatea de a se familiariza cu aspecte specifice ale fenomenului de violența intrafamilială (tipuri de abuz și caracteristicile acestora, relații normale versus relații abuzive, comportamente abuzive și suportive, comportamente normale cu potențial abuziv). De asemenea, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Prahova vor aduce la cunoștința elevilor statistici și cazuri reale de persoane care au decedat din cauza violenței intrafamiliale în județul Prahova.

Proiectul de desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Colegiul Național “I. L. Caragiale” din Ploiești.

 

Data: 15.10.2012

Persoană de contact: Paula Oprea
Tel.: 0788 99 99 65
Email: paula.oprea@compassion-and-care.ro