In toamna anului 2007, Asociatia “Compassion & Care” a initiat o relatie de colaborare cu Asociatia Femina 2000 din Roman, jud. Neamt. In cadrul discutiilor dintre reprezentantii celor doua organizatii s-a conturat opinia potrivit careia o femeie sanatoasa, cu o conduita de viata echilibrata, perpetueaza in cadrul familiei sale principiile dupa care traieste, avand ca rezultat o familie sanatoasa si echilibrata din punct de vedere socio-economic. Aceasta a fost premisa de la care s-a pornit in organizarea actiunii intitulate “Vrem o mama si o sotie sanatoasa”.

Unul dintre obiectivele avute in vedere a fost organizarea a doua conferinte pe teme medicale: ”Menopauza”, “Nutritie si exercitii fizice”, prin care s-a urmarit atat facilitarea accesului femeilor la informatii de specialitate, cat si initierea unui dialog intre femeile participante, specialisti si reprezentanti ai O.N.G-urilor.

Desfasurata la sediul Asociatiei Femina 2000, actiunea s-a bucurat de un larg interes atat din partea femeilor din orasul Roman, cat si din partea mass-mediei locale. Fiecare din cele doua conferinte pe teme medicale sustinute de d-na Nancy Mortlock, cadru medical din S.U.A., a captat atentia participantelor care au avut sansa de a pune intrebari cu privire la subiectele in discutie, exprimandu-si la final aprecierea pentru calitatea informatiei si pentru initiativa de a organiza acest eveniment.

Sesiunea de exercitii fizice care a urmat conferintei despre “Nutritie si exercitii fizice” ar putea fi denumita “Intre zambet si suspin…” Printre exclamatii si hohote de ras generate de reusita sau nereusita unor exercitii, participantele au incercat sa puna in practica informatiile primite, experimentand voia buna si destinderea.

Rezultatele obtinute au incurajat reprezentantele celor doua O.N.G.-uri sa continue sa organizeze evenimente de acest fel.