Educație pentru sănătate

Concursul sportiv „THE FUN RUN” – a III-a ediție (2015)

ORGANIZATORI: Asociația „Compassion & Care”, împreună cu organizația „Transition’s Gate” din Statele Unite ale Americii, au organizat cea de-a treia ediție a Concursului sportiv “THE FUN RUN”, care a avut loc sambătă, 20 iunie 2015, începând cu ora 8:30, în Parcul Tineretului din Ploiești.

OBIECTIV PRINCIPAL: Incurajarea persoanelor cu vârste între 6 și 65 de ani spre un mod de viatață sănătos și activ, prin practicarea sporturilor.

ÎNSCRIERI: Înscrierile s-au facut în perioada 1 – 17 iunie 2015, modalitățile de înscriere fiind următoarele:

 • email la adresa office@compassion-and-care.ro
 • la numerele de telefon 0344 140 248 și 0730 58 90 30
 • formularul de contact al website-ului www.compassion-and-care.ro

Simpaticul nostru proiect sportiv creste incetul cu incetul. Anul acesta a reunit un numar de participanti aproape dublu comparativ cu anul trecut. Concurentii s-au bucurat de miscare in aer liber si au dat tot ce au avut mai bun in materie de abilitati sportive.

Mod de desfășurare a concursului

1.ÎNREGISTRARE.
începând cu ora 8:30, participanții la concurs au fost asteptați la mesele de înregistrare pentru a primi banderolele de culoarea echipei din care au facut parte și pe care au fost rugați să le poarte pe tot parcursul desfășurării concursului.
De asemenea, la mesele de înregistrare au fost asteptați de către coordonatorii grupelor. Fiecare echipă a fost coordonată de doi reprezentanți desemnați de organizatori. Membrii fiecărei echipe au stat împreuna cu coordonatorii echipei pana la începerea concursului.

2. INCALZIREA.
A fost obligatorie pentru fiecare concurent participarea la încălzire înainte de începerea concursului. Încălzirea s-ta desfășura pe gazonul din interiorul pistei de atletism.

3. CONCURSUL PROPRIU-ZIS.
Probe de concurs:

 • alergare 200 m
 • șuturi la poarta (fotbal)
 • aruncare la coș (baschet)
 • săritura în lungime
 • alergare 600 m.

Probele s-au desfășurat exact în ordinea specificată mai sus, începând cu echipa galbenă, continuând cu echipa verde și apoi cea albastra.

4. EVALUAREA REZULTATELOR
Alergare: Fiecare din cele doua probe de alergare finalizate au adus echipei, respectiv persoanei care aleargă, câte un punct, indiferent de performanță. S-au adaugat alte puncte în funcție de timpul obținut.
Șuturi la poartă: Fiecare concurent a avut dreptul la trei șuturi consecutive.
Fiecare persoană care a șutat a adus echipei (și ei însăși) un punct.
Fiecare gol marcat a adus echipei, respectiv persoanei care a marcat, 1 punct.
Aruncare la coș (baschet): Fiecare concurent a avut dreptul la trei aruncări la coș consecutive.
Fiecare persoană care a aruncat la coș a adus echipei (și ei însăși) un punct.
Fiecare coș marcat a adus echipei, respectiv persoanei care a marcat, 1 punct.
Săritura în lungime: Fiecare competitor a avut dreptul la trei sărituri consecutive.A fost luată în considerare cea mai bună săritură.
Fiecare persoana care a efectuat sărituri a adus echipei, respectiv ei însăși, un punct, la care s-au adaugat altele în funcție de performanța realizată.

Clasamentul echipelor a fost urmatorul:
– Echipa albastra – Locul I

– Echipa galbena – Locul II

– Echipa verde – Locul III

5. PREMIEREA
La finalul concursului, toti participantii au primit diplome iar fiecare echipa a primit o cupa care a fost pastrata de persoana care a adus cele mai multe puncte echipei.

Vlad Ionete, Narcis Rotunjeanu si Alexandru Iordache sunt concurentii care au avut cel mai mare punctaj in fiecare dintre cele trei echipe si au devenit posesorii cupelor.

Unul dintre participanti ne-a spus hazliu la final: „Imi pare bine ca am venit. N-am mai facut d-astea din liceu dar ma simt super bine! Mai vin daca mai organizati!”

Multumim echipei din Statele Unite care a fost alaturi de noi si anul acesta, si de asemenea, voluntarilor romani care si-au oferit ajutorul, facand posibila desfasurarea si reusita concursului!

Concursul sportiv „THE FUN RUN” – Prima Ediție

ORGANIZATORI: Evenimentul este organizat de Asociatia “Compassion & Care” impreuna cu reprezentanti ai organizatiei TRANSITION’S GATE din Statele Unite ale Americii si dubla campioana mondiala si europeana, fosta sportiva CORINA UNGUREANU, in calitate de consilier pe probleme de sport al primarului Iulian Badescu – Primaria Municipiului Ploiesti.
OBIECTIV PRINCIPAL: Incurajarea persoanelor cu varsta peste 15 ani spre un mod de viata sanatos si activ, prin practicarea sporturilor.
GRUP TINTA: Un numar de maxim100 de persoane din judetul Prahova, cu varsta peste 15 ani.
DATA: 17 iulie 2013, intre orele 9:00 – 12:00.
LOCUL: Pista de atletism de la Sala Sporturilor.
INSCRIERE: Inscrierile se fac in perioada 5 iunie – 3 iulie 2013, in limita numarului maxim admis de participanti.
Modalitati de inscriere:

 • email la adresa paula.oprea@compassion-and-care.ro
 • la numarul de telefon 0788 999965
 • formularul de contact al website-ului www.compassion-and-care.ro

Cand va inscrieti, va rugam sa specificati numele, varsta, echipa din care ati prefera sa faceti parte (echipa galbena, rosie sau albastra), probele la care credeti ca ati putea participa (puteti citi despre acestea in sectiunea “Modul de desfasurare a concursului”) si datele dvs. de contact.
Organizatorii isi rezerva dreptul de a stabili componenta echipelor, tinand cont, in masura in care este posibil, de preferintele fiecarui participant.

MOD DE DESFASURARE A CONCURSULUI

 1. Inainte de inceperea concursului va avea loc instructajul de participare.
 2. Participantii vor fi impartiti in trei echipe: echipa galbena, echipa rosie si echipa albastra. Fiecare participant va purta la mana o banderola de culoarea echipei din care face parte.
 3. Ordinea in care evolueaza echipele, precum si reprezentantul fiecarei echipe, se vor desemna prin  tragere la sorti. Fiecare echipa va fii coordonata de reprezentantul ales prin tragere la sorti, precum si doi reprezentanti desemnati de organizatori.
 4. Cateva minute de incalzire inainte de inceperea concursului sunt obligatorii.
 5. Desfasurarea concursului propriu-zis.

Probe de concurs:

 • alergare 200 m
 • aruncare la cos (baschet)
 • saritura in lungime
 • alergare 600 m.

Probele se vor desfasura exact in ordinea specificata mai sus, incepand cu prima echipa trasa la sorti.
In cazul in care doua echipe obtin acelasi punctaj in urma sustinerii tuturor probelor, departajarea se va face printr-o proba de viteza.

PREMII
La finalul concursului, fiecare echipa va primi o cupa care va putea fi pastrata de persoana care a adus cele mai multe puncte echipei. De asemenea, toti partipantii la concurs vor primi diplome.

 

 

 

Campanie de informare si sensibilizare a tinerilor asupra pericolelor consumului de produse etnobotanice

Aratand preocupare pentru una dintre problemele de actualitate ale societatii noastre – consumul de produse etnobotanice in randul tinerilor -, Asociatia “Compassion & Care” participa ca partener in proiectul “Sunt ceea ce vreau sa fiu!”, proiect initiat de Asociatia Tinerilor din Liceul Nichita Stănescu „ATEENS” si finantat de Consiliul Judetean Prahova.

Alte institutii implicate ca si parteneri in acesti proiect sunt:

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova
Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog Prahova
Inspectoratul Școlar Județean Prahova
Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Prahova
Directia Judeteana pentru Sport și Tineret Prahova
Colegiul „Ion Kalinderu” Bușteni

Proiectul constă într-o campanie  de informare și sensibilizare a tinerilor asupra pericolelor consumului de produse etnobotanice. Liceele constituie o bază de recrutare a clientelei pentru traficanții de produse etnobotanice, motiv pentru care proiectul își propune să formeze 10 tineri voluntari în vederea realizării unei campanii de informare în rândul elevilor din 11 unități de învățământ din județul Prahova cu privire la riscul pe termen scurt și lung provocat de consumul de etnobotanice.

Lansarea proiectului a avut loc in cadrul unei conferințe de presă pe data de 25 octombrie 2011, la restaurantul „Mon Jardin” situat pe Bd. Independentei nr. 19, Ploiesti, începând cu ora 10.00.

Partea pe care Asociatia „Compassion & Care” si-a asumat-o in cadrul proiectului este legata de instruirea grupului de tineri voluntari cu privire la relatia dintre consumul de substante etnobotanice si violenta domestica. Trainingul oferit de Asociatia „Compassion & Care” a avut loc pe data de 31 octombrie 2011 si a fost sustinut de specialistii organizatiei.

Speram ca informatiile oferite tinerilor de catre specialistii organizatiei noastre vor fi de folos acestora atat pe timpul desfasurarii proiectului, cat si dupa finalizarea acestuia, pregatindu-i pentru o viata sanatoasa si echilibrata.

Seminarii pe teme medicale

Dorind sa contribuie la formarea unei opinii de masa, fundamentata stiintific, atat in ce priveste igiena individuala si colectiva, factorii naturali de calire a organismului, alimentatia, imbracamintea, munca si odihna, utilizarea rationala a timpului liber, cat si evitarea factorilor de risc, modul de solicitare a asistentei medicale, diferitele mijloace de investigatie si tratament, Asociatia “Compassion & Care” organizeaza regulat seminarii pe diverse teme medicale sustinute de specialisti cu experienta in domeniu.

Pana acum au fost abordate urmatoarele teme:

 • Cancerul de san
 • Menopauza si osteoporoza
 • Nutritie si exercitii fizice
 • Cresterea si dezvoltarea normala a copiilor
 • Alcoolismul
 • Consecintele inceperii premature a vietii sexuale
 • Depresia

Daca doriti informatii medicale cu privire la un anumit subiect sau daca doriti sa fiti informati in legatura cu temele si datele viitoarelor seminarii, va rugam sa ne scrieti pe adresa de email office@compassion-and-care.ro sau sa sunati la numerele de telefon 0344 140 248, 0730 58 90 30 sau 0788 99 99 65. Sugestiile dvs. sunt asteptate cu interes si vom incerca sa venim in intampinarea nevoilor dvs. cat de repede posibil.

 

Grup de suport Al-Anon pentru persoanele care au alcoolici in familiile lor

Avand ca punct de plecare seminarul “Alcoolismul – exista speranta de recuperare?” care a trezit un viu interes printre participanti, organizația noastră a sprijinit înființarea unui Grup de suport Al-Anon pentru persoane care au în familiile lor alcoolici, grup care este structurat după strategia și principiile organizației Alcoolicii Anonimi. Asociația „Compassion & Care” oferă găzduire grupului, care se întâlnește saptamanal, in functie de programul participantilor. Puteti obtine mai multe informatii