Continuand seria activitatilor cu caracter de prevenire a violentei domestice, Asociatia “Compassion & Care”  a organizat Mini-Conferinta “Arta de a fi un parinte bun“, care a avut loc pe data de 25 iunie 2011 si a fost sustinuta de trei invitate din S.U.A., si anume Georgia Smith, Carey Smith si Meg Bishop.

D-na Georgia P. Smith este consilier profesionist, cu o experienta de 28 de ani, timp in care s-a ocupat de copii, adolescenti, adulti, cupluri si familii, in domenii precum consumul de droguri si alcool, depresie, anxietate, idei suicidale, fobii sociale, probleme legate de stima de sine si identitate, manie, abuz emotional, afectiuni obsesiv-compulsive, tulburari afective bipolare, etc.

D-na Carey Smith este asistent medico-social cu o vasta experienta in domeniu iar d-na Meg Bishop s-a remarcat pentru activitatea ei sustinuta in apararea drepturilor copiilor, in special a cazurilor in care este disputata custodia acestora.
Cei 31 de participanti au beneficiat in mod intensiv de informatii utile din domeniul parenting-ului. Materialul a fost prezentat de catre cele trei invitate pe parcursul a sase sesiuni, in care s-au luat in discutie bazele unor relatii de familie sanatoase si puternice, darurile cele mai bune pe care le putem oferi copiilor nostri, particularitatile de varsta si etapele dezvoltarii copilului, disciplina versus invatare si training, familiile in care parintii sunt recasatoriti, anturajul copiilor nostri – intre deziderat si realitate. Doua sesiuni speciale au fost dedicate copiilor aflati la varsta gimnaziului si de asemenea, adolescentilor.

Sesiunile au fost urmate de un timp pentru intrebari si raspunsuri, in care participantii si-au clarificat anumite idei sau si-au exprimat anumite opinii.
De asemenea, acestia au avut posibilitatea sa socializeze in decursul pauzelor dintre sesiuni.

Redam mai jos cateva din impresiile participantilor:

Mi-a placut seminarul si apreciez munca si organizarea facute in acest sens.” (Gabriela T.)

Mi-a facut placere sa particip.” (Ana-Maria M.)

Mi-a placut foarte mult si a fost util.” (Cornelia P.)