Pe data de 16 mai 2013, în intervalul orar 12:00-14:00, la Colegiul Național “Nichita Stănescu” din Ploiești, a avut loc prezentarea “Mituri și adevăruri despre violența intrafamilială”, adresat elevilor clasei a IX-a I1, coordonată de d-na prof. Luminița Năstase.

Prezentarea materialului și medierea discuțiilor au fost realizate de reprezentanți ai Asociației “Compassion & Care”.

La activitate au participat 29 de elevi. În deschidere, aceștia au completat un chestionar în care și-au expus opiniile cu privire la diferitele mituri despre violența intrafamilială existente în societatea noastră. Au fost luate în discuție fiecare dintre miturile inserate în chestionar, ocazie cu care au fost oferite participanților informatii variate despre violența intrafamilială, argumente care să contracareze opiniile deformate și o multitudine de exemple practice. Elevii au avut, de asemenea, posibilitatea de a aduce în discutie și de a clarifica situații pe care le-au experimentat în viața personală.
In ultima parte, elevilor le-au fost prezentate diferite situații cu potențial violent, punându-se accentul pe modalitățile de rezolvare a acestora.

Atmosfera a fost destinsă, elevii fiind receptivi la informațiile oferite si implicându-se activ în discuțiile purtate.