Asociația “Compassion & Care”, în parteneriat cu Inspectoratul Judetean de Politie si Politia Municipiului Câmpina, cu sprijinul financiar al organizatiei “Transition’s Gate” din Statele Unite, a organizat două prezentări pe tema “Violența intrafamilială –între mit și realitate”.

Prima prezentare a fost susținută pe data de 22 februarie 2013, la sediul firmei “SC Daspi Prodcom SRL”, iar cea de-a doua prezentare a fost susținută pe data de 23 februarie 2013, la sediul firmei „Romanian Trade Garment SA”. Ambele firme iși desfășoară activitatea în Câmpina.

Pe parcursul a 50 de minute, persoanelor participante, in marea lor majoritate femei, le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare le violența intrafamilială, printre care modul de operare a violenței intrafamiliale în cadrul cuplului, diferitele forme de abuz și caracteristicile acestora, statistici si cazuistică la nivelul judetului Prahova, sugestii de acțiune pentru persoanele aflate în situații de abuz, precum și resursele din comunitate de care pot beneficia.

Celor 300 de persoane care au participat li s-a oferit o sinteză în formă printată a materialului prezentat.