Proiectul „Sunt liber să aleg”, în care Asociația “Compassion & Care” s-a implicat activ ca partener, a fost inițiat de Asociația Tinerilor din Liceul Nichita Stănescu „ATEENS” și s-a derulat în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2012. Proiectul a vizat responsabilizarea tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 20 de ani privind efectele pe termen scurt, mediu și lung ale violenței intrafamiliale, prin realizarea unei campanii de informare și sensibilizare.

Campania a fost susținută de 11 tineri voluntari și s-a desfășurat  în cinci licee din Ploiești (Colegiul Național „Nichita Stănescu”, Colegiul Național „I. L. Caragiale”, Colegiul Național „Jean Monet”, Colegiul Național „Al. I. Cuza”, Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu”). Voluntarii au beneficiat de un stagiu de formare susținut atât de specialiști din cadrul Asociației „Compassion & Care”, cât și de alți parteneri de proiect.

Printre activitățile proiectului s-a numărat și Concursul Județean de afișe de sensibilizare „Spune Stop Violenței!” adresat liceenilor prahoveni. Premierea câștigătorilor a avut loc la finalul campaniei, odată cu marșul antiviolență intrafamilială „Spune stop violenței!”.