Marți, 16 iunie 2011, începând cu ora 18:00, la sediul Asociației “Compassion & Care” a avut loc seminarul „Creșterea și dezvoltarea normală a copiilor”, adresat în special tinerelor mame, abordând acest domeniu important din perspectivă medicală.  Seminarul a fost susținut de d-na Shelly Quinton, cadru medical din Statele Unite cu o vastă experiență în domeniu.

Având în vedere faptul că „meseria” de părinte în secolul 21 implică, pe de-o parte, complexitate, iar pe de altă parte, frustrare, frică și epuizare, înțelegerea stadiilor de dezvoltare normală a copiilor, începând de la o vârstă fragedă și până la adolescență, îi ajută pe părinți să știe la ce să se aștepte pe măsură ce copii cresc. Participantii au primit informatii referitoare la stadiile de dezvoltare normala a copiilor, cu accent pe schimbările ce apar în plan fizic, psihic si mental.
Prezentarea a fost urmata de un timp pentru intrebări și răspunsuri, în care participantele au discutat despre diferite situații concrete pe care le-au experimentat în relația cu copiii.