Asociația “Compassion & Care” se implica în activitati de prevenire a violentei domestice, cu predilectie in randul adolescentilor si tinerilor, în speranța că informațiile furnizate îi vor feri pe viitor de experiențe traumatice și de asemenea, vor transforma încetul cu încetul mentalitățile paguboase existente în comunitățile noastre cu privire la relațiile interumane, în special in cadrul familiei.

Răspunzând invitației adresate de către doamna profesoară Carmen Răileanu, am organizat pentru elevii claselor a X-a H si a X-a I de la Colegiul National “I.L.Caragiale” seminarul denumit “Violența domestică – realitate sau închipuire?”.

După un preambul în care a fost vizionat un film de scurt metraj, au fost prezentate statistici naționale și s-a trecut la aprofundarea diferitelor aspecte legate de violența domestică. Au fost luate in discuție mituri și adevăruri, tipurile de violență domestică și caracteristeristicile acestora.

Toate acestea au avut loc într-o manieră interactivă, care a implicat cei saizeci de elevii participanti în fiecare etapă și a reușit sa capteze atenția acestora.

Redam mai jos cateva impresii ale tinerilor:

Din această prezentare am înțeles că violența este de mai multe feluri și că violența fizică nu este cea mai distructivă. De asemenea, mi s-a întărit ideea că nu trebuie să mă las abuzată.” (Luciana)

Consider că prezentarea a abordat situații reale cu care am putea sa ne confruntăm oricând și este folositor să știm cum să acționăm.” (Roxana)

A fost o prezentare interesanta din care am aflat lucruri noi. Filmuletul a fost deosebit – ceva ce nu am mai vizionat pana acum – iar lucrul in echipa pentru a descoperi caracteristicile fiecarui tip de abuz a fost productiv si interesant.” (Raluca)