La invitatia doamnei profesoare Luminita Nastase, Asociatia “Compassion & Care“ a organizat seminarul “Violenta domestica – realitate sau inchipuire ?“ pentru elevii clasei a XII-a I1 de la Colegiul National “Nichita Stanescu“ din Ploiesti.

Avand ca scop prevenirea acestui flagel al societatii contemporane, seminarul a fost sustinut de catre specialistii Echipei “Compassion & Care“ in doua etape, implicand elevii intr-un mod interactiv in fiecare sectiune.

Prima parte a seminarului a fost sustinuta pe data de 23 martie 2011 si a oferit informatii introductive in domeniul violentei domestice. Cea de-a doua parte, desfasurata pe data de 6 aprilie 2011, a mers in profunzime, explorand efectele violentei domestice asupra adolescentilor si oferind acestora posibilitatea de a compara caracteristicile relatiilor normale si ale celor abuzive.

Iata cateva din impresiile tinerilor participanti :

„Eu consider că lecția de azi a fost foarte interesantă deoarece am invățat lucruri noi care îmi vor fi necesare în viitor, mai ales având în vedere că m-am regăsit în unele lucruri…“ (Oli)

„Prezentarea a fost reușită pentru că transmite un mesaj clar cu privire la tipurile de violență și ce trebuie făcut în astfel de situații.“ (Daniela)

“Toată această activitate a fost impresionantă…o lecție de viață ne-a fost prezentată azi… pentru a ne sprijini în viață.“ (Alin)