Cu prilejul saptămânii activităților extrașcolare “Să știi mai multe, să fii mai bun”, Asociația “Compassion & Care” a susținut o serie de prezentări pe tema relațiilor cu potențial abuziv. Avand ca țintă tânăra generație, prezentările au avut  în licee din Ploiești  și din Câmpina.

Prima prezentare a avut loc la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești, pentru elevii clasei a IX-a F1, aflată sub coordonarea d-nei profesor diriginte Mădălina Parnichi. Elevilor le-au fost prezentate atât semnele după care pot fi recunoscute relațiile cu potențial abuziv, precum și ceea ce pot face pentru a se proteja de acestea.

Următoarele două prezentari, organizate în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Poliția Municipiului Câmpina, au avut loc la Colegiul Tehnic “Constantin Istrati”  si Liceul Tehnologic Energetic, ambele din Campina.
Într-o sală modernă a Colegiului Tehnic “Constantin Istrati”, dotată cu tot echipamentul necesar, peste 65 de elevi din clasele a IX-a C, a IX-a D, a IX-a E, a IX-a G, a X-a C, a X-a G, a X-a D, a XI-a B, coordonate de profesorii diriginți Livia Dobre, Carmen Voinea, Cristina Dragomir, Antoaneta Constantinescu, Olivia Georgescu, Carmen Duron și Adriana Cîrjan,  au primit explicații legate de semnele relațiilor cu potențial abuziv, precum și exemple concrete legate de acestea. Tinerii au participat activ cu comentarii și întrebări.

Un grup de 40 de tineri de la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina, din clasele a X-a C, a X-a T1, a XI-a C și a XII-a T, avînd ca profesori diriginți pe d-nele Maria Paraschiv, Raluca Crețu, Cristina Raț și Alice Pădurețu, au primit cu atenție și interes informațiile oferite de reprezentanți ai Asociației „Compassion & Care” și de d-nul Bercaru Gabriel din cadrul Poliției Municipiului Câmpina.

Iată câteva din impresiile tinerilor la sfârșitul activităților:

A fost o activitate foarte interesantă și consider că ne-a oferit informații folositoare, nu numai pentru propria cunoaștere, dar și pentru a sfătui persoane care s-ar putea afla în această situație. Mi-a plăcut mult activitatea și sper să mai am parte de asemenea programe.”  (Tonya P.)

Această activitate a fost foarte interesantă și educativă. Am îvățat multe lucruri care ne ajută în detectarea unei relații abuzive.” (Andreea O.)

Din punctul meu de vedere, activitatea a fost folositoare și ne-a ajutat să fim atenți la relațiile pe care le avem.”  (Laura P.)