In perioada 31 ianuarie – 1 februarie 2013, Asociatia “Compassion & Care”, în parteneriat cu organizația „Transition’s Gate” din Statele Unite ale Americii, Colegiul Național “Mihai Viteazul”, Colegiul Național “Nichita Stănescu” si Colegiul National “I. L. Caragiale” din Ploiești, a derulat  o serie de seminare despre nutriție și exerciții fizice. Având ca participanți peste 150 de elevi de la cele trei liceele ploieștene,  seminarele au fost susținute de d-na Nancy Mortlock, cadru medical cu vechime de aproape 40 de ani în domeniu.

Urmărind să-i provoace pe tineri la un stil de viață sănătos, în prima parte a întălnirii au oferite acestora informații despre alimenția adecvată și beneficiile exercițiilor fizice.

Cea de-a doua parte a constat într-o sesiune de gimnastică aerobică și a avut scopul de a fi un prim pas în formarea obiceiului de a face exerciții fizice.

Pe langă educația pentru sănătate și o bună condiție fizică, unii dintre tineri au avut oportunitatea de a-și exersa și perfecționa abilitățile de vorbire în limba engleză, întrucăt, la cererea acestora, atât prezentarea, cât și sesiunea de întrebări și răspunsuri, au fost susținute doar în limba engleză.