Cu prilejul zilei de 8 martie, Asociatia “Compassion & Care” a organizat evenimentul numit “Un Zambet de primavara”, unde pe langa surprizele pregatite, am fost onorati cu prezenta unei invitate deosebite care ne-a impartasit din experientele ei de viata. Este vorba de dna Iana Matei, presedintele organizatiei “Reaching Out”.

De la o adresa secreta din Pitesti, Iana Matei, isi dedica viata pentru salvarea adolescentelor care cad victime traficantilor de fiinte umane. Pentru lupta ei neobosita impotriva acestei forme de sclavie moderna,  juriul format din cei 19 editori europeni ai revistei Reader’s Digest a desemnat-o pe Iana Matei “Europeanul Anului 2010”. In cei 15 ani de traditie a acordarii acestei distinctii, este pentru prima data cand laureatul este un roman.

In cei 11 ani de activitate ai organizatiei „Reaching Out”, Iana Matei, a salvat si a redat o viata normala unui numar impresionant de victime: nu mai putin de 420. Cele mai multe tinere, dupa ce trec de etapa de reabilitare din cadrul Centrului „Reaching Out”, se intorc in societate si duc o viata normala. Multe au acum familii si copii, iar majoritatea pastreaza legatura cu salvatoarea lor.

“Un zambet de primavara” a fost un timp de relaxare si bunavoie dar in acelasi timp, a marcat profund persoanele participante prin cuvintele simple dar pline de putere ale invitatei noastre. Povestea incredibila a acestei femei curajoase si determinate sa isi implineasca chemarea, ne-a facut pe fiecare dintre noi sa vedem ca este inca posibil in plin secol 21, intr-o lume caracterizata prin instabilitate si lipsuri, sa fim parte a efortului colectiv de sprijin pentru femei si copii aflati in situatii de vulnerabilitate.

Iata cateva impresii venite de la persoanele care au participat:

M-am simtit foarte bine atat alaturi de Echipa C&C, cat si alaturi de toate doamnele pe care le-am cunoscut aici. Mi-a placut ca au fost persoane cu varste incepand de la 16 ani si pana la 61.” (Clara D.)

M-am simtit nu bine, ci foarte bine. A fost o seara minunata cu momente in care ne-am putut deschide inimile. Era nevoie de asa ceva, aproape ca uitam sa interactionam unii cu altii. Continuati tot asa!” (Rodica B.)

M-am simtit bine, a fost o atmosfera relaxata, au fost impartasite lucruri deosebite. Va multumim pentru tot ceea ce faceti.” (Anonim)

Am fost placut surprinsa de atmosfera calda in care am fost primita.” (Magdalena C.)

Recunosc ca acesta seara a fost inedita pentru mine. Apreciez efortul Asociatiei de a se implica in viata persoanelor abuzate…” (Anonim)